Reklama
Dezert ve skleničce s malinami
Dezerty a sladká jídla

Dezert ve skleničce s malinami

Dezerty do skleničky jsou skvělou volbou pro rychlou a efektní sladkou tečku po jídle.

Příprava

10 min.

Vaření

6 min.

Obtížnost

Snadné

Porce

4

Ingredience

250 g mascarpone

200 ml smetany ke šlehání

2-3 lžíce cukru moučka (dle chuti)

1 lžička vanilkového extraktu

150 g malin (mohou být čerstvé nebo mražené)

100 g piškotů (můžete použít i sušenky)

2 lžíce malinové marmelády (volitelné)

Čerstvé maliny a lístky máty na ozdobu

Postup receptu

  1. V misce vyšlehejte smetanu ke šlehání do pevné šlehačky. V druhé misce smíchejte mascarpone, cukr a vanilkový extrakt. Poté opatrně přidejte šlehačku k mascarpone a lehce promíchejte, aby vznikl hladký krém.
  2. Pokud používáte mražené maliny, nechte je rozmrazit. Maliny můžete lehce pomačkat vidličkou a smíchat s malinovou marmeládou pro intenzivnější chuť.
  3. Na dno skleniček rozdrobte piškoty nebo sušenky. Přidejte vrstvu malin. Na maliny dejte vrstvu připraveného krému. Opakujte vrstvy podle velikosti skleničky – obvykle piškoty, maliny, krém. Horní vrstvu tvoří krém.
  4. Dezert ozdobte čerstvými malinami a lístky máty. Dejte dezert na alespoň 1 hodinu do lednice, aby se chutě propojily a dezert získal správnou konzistenci.



Tento dezert je rychlý, jednoduchý a chutný, ideální pro každou příležitost.


Tip:

Do krému můžete přidat i trochu citronové kůry pro svěží chuť. Dezert lze také připravit s různými druhy ovoce, například s jahodami nebo borůvkami.

Reklama

© 2023 - 2024 Letakslev.cz - Všechna práva vyhrazena.

Tento web je chráněn pomocí Google reCAPTCHA a platí pro něj zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Doporučujeme