Ovesné lívance s podmáslím jsou skvělou volbou pro zdravou a výživnou snídani.
15 min.
25 min.
Snadné
4
100 g jemných ovesných vloček
150 g hladké mouky (může být i celozrnná)
2 lžíce cukru (volitelně)
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
Špetka soli
300 ml podmáslí
2 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje
1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)
Olej na smažení
Lívance podávejte teplé, polité javorovým sirupem, medem nebo jogurtem. Můžete je také ozdobit čerstvým ovocem, oříšky nebo semínky. Ovesné lívance s podmáslím jsou nejen chutné, ale také zdravé a zasytí vás na delší dobu.
Tip:
Pokud chcete lívance extra nadýchané, oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta těsně před smažením. Do těsta můžete přidat i hrst rozinek, nasekaných ořechů nebo kousků čokolády.