Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou klasickým českým jídlem, které je oblíbené pro svou chuť a jednoduchost.
25 min.
45 min.
Střední
4
6 středně velkých paprik (zelené, červené nebo žluté)
500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo směs)
100 g rýže
1 cibule (jemně nakrájená)
2 stroužky česneku (jemně nasekané)
1 vejce
1 lžička sladké papriky
1 lžíce oleje
Sůl a pepř podle chuti
1 lžíce másla nebo oleje
1 cibule (jemně nakrájená)
2 lžíce hladké mouky
500 ml rajčatového protlaku (pyré)
1 lžíce cukru (dle chuti)
1 lžička octa
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
Sůl a pepř podle chuti
Voda nebo vývar na zředění (podle potřeby)
Plněné papriky podávejte přelité rajskou omáčkou, nejlépe s houskovým knedlíkem, vařenými bramborami nebo těstovinami. Můžete je také ozdobit čerstvou petrželkou.