Reklama
Kuřecí řízky v kukuřičné strouhance se sýrem
Hlavní jídla

Kuřecí řízky v kukuřičné strouhance se sýrem

Kuřecí řízky v kukuřičné strouhance se sýrem jsou chutnou a křupavou variantou klasických řízků. Kukuřičná strouhanka dodá řízkům extra křupavost, zatímco sýr přidá bohatou chuť.

Příprava

15 min.

Vaření

20 min.

Obtížnost

Snadné

Porce

4

Ingredience

4 kuřecí prsa (nebo 4 kuřecí řízky)

100 g tvrdého sýra (např. parmazán, čedar), jemně nastrouhaného

100 g kukuřičné strouhanky

2 vejce

50 g hladké mouky

Sůl a pepř podle chuti

1 lžička mleté papriky (volitelné)

1 lžíce olivového oleje nebo rostlinného oleje na smažen

Postup receptu

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a rozklepejte je mezi dvěma kusy potravinové fólie na stejnoměrnou tloušťku, asi 1 cm. Pokud používáte kuřecí řízky, nemusíte je dále upravovat. Osolte, opepřete a můžete přidat mletou papriku pro jemnou chuť.
  2. Na talíř si připravte hladkou mouku. Na další talíř rozšlehejte vejce. Na třetí talíř smíchejte kukuřičnou strouhanku se strouhaným sýrem.
  3. Každý kuřecí řízek nejdříve obalte v mouce, poté ho ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte v směsi kukuřičné strouhanky a sýra. Ujistěte se, že je maso dobře obalené ze všech stran.
  4. Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Řízky smažte postupně, z každé strany asi 3–4 minuty, dokud nejsou zlatavé a uvnitř propečené. Pokud jsou řízky silnější, smažte je déle na mírnějším plameni nebo je můžete dodělat v troubě předehřáté na 180 °C na dalších 10 minut.
  5. Hotové řízky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.



Kuřecí řízky podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami, hranolkami nebo lehkým zeleninovým salátem. Přidat můžete i citronové klínky na dochucení.

Reklama

© 2023 - 2024 Letakslev.cz - Všechna práva vyhrazena.

Tento web je chráněn pomocí Google reCAPTCHA a platí pro něj zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Doporučujeme