Tento guláš je podobný hovězímu guláši, ale díky použití vepřového masa bývá měkčí a vaří se kratší dobu. Často se podává s knedlíkem, chlebem nebo vařenými bramborami a je populární v české a středoevropské kuchyni.
20 min.
60 min.
Střední
4
700 g vepřového masa (plec, krkovice)
2 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
Sůl a pepř podle chuti
2 lžíce sádla (nebo oleje)
500 ml vývaru (vepřový nebo zeleninový)
1 bobkový list
Trocha mouky na zahuštění (volitelné)
Špetka chilli (volitelné, pokud máte rádi pikantní guláš)
Vepřový guláš podávejte s houskovým knedlíkem, vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.
Tip:
Stejně jako u hovězího guláše, vepřový guláš chutná nejlépe druhý den, když se chutě prolnou.